назад

Фахівці Коростенського місцевого центру надали правову консультацію стосовно державної реєстрації земельної ділянки

13.06.2016 - konsultaziaРобочий день 9 червня Коростенського місцевого центру розпочався з візиту громадянина Б. та його доньки, який звернувся до місцевого центру за консультацією стосовно державної реєстрації земельної ділянки. Так як громадянин майже не пересувається, фахівці центру пішли йому на зустріч та прийняли чоловіка у холі приміщення.


Основне завдання головного спеціаліста відділу попередньої роботи з клієнтами Софії Дякевич полягало не тільки в тому, щоб надати правову консультацію, але й знайти підхід до громадянина, який зневірився у вирішенні його проблеми.

Суть його проблеми полягала в тому, що, маючи на руках документ, який посвідчує право власності на земельну ділянку та, звернувшись до нотаріуса, громадянин Б. не в змозі відчужити земельну ділянку. Під час розмови з’ясувалось, що й державний реєстратор відмовляє в проведенні перереєстрації земельної ділянки.

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Оксана Сергієнко детально пояснила громадянину та його дочці етапи розв’язання даного питання та порекомендувала для початку звернутися з заявою до відповідної державної або приватної установи та виготовити технічну документацію на земельну ділянку.

Що стосується реєстрації права на земельну ділянку, то фахівці центру порекомендували звернутися до державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України.

Окрім того роз’яснили, що відтепер зареєструвати нерухоме майно можна як у новоствореному відділі державної реєстрації виконкому міської ради, подавши заяву в Центр надання адміністративних послуг, так і у нотаріуса.