назад
04.12.17

Фахівці Козятинського місцевого центру зустрілися з учасниками ГО «ТО Українське товариство глухих»

01 12 2017

1 грудня 2017 року, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, директор Козятинського місцевого центру з надання БВПД Олександр Комар та начальник відділу правопросвітництва Марина Кобернюк завітали до Козятинської громадської організації «ТО Українське товариство глухих» на запрошення голови Людмили Горобець. Учасникам громадської організації розповіли про те, як можна безоплатно скористатися послугами юристів та адвокатів.

Міжнародний день інвалідів заснований 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН в кінці Десятиліття інвалідів (з 1983 по 1992 рр.) – періоду, коли проблемам інвалідів приділяли підвищену увагу, з метою поліпшити їхнє положення в суспільстві.

За допомогою сурдоперекладача, а саме, Людмили Горобець, фахівці місцевого центру змогли донести інформацію до присутніх людей, які до цього не мали можливості дізнатися про діяльність Козятинського місцевого центру, про послуги, які він надає та повний перелік прав, що гарантує їм держава.

01 12 2017 1Олександр Комар наголосив: «Міжнародний день інвалідів, який відзначається щорічно 3 грудня, – це є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей особливими потребами».

01 12 2017 2Міжнародний день інвалідів відзначають щорічно, для того, щоб нагадати громадськості про те, що права інвалідів необхідно дотримувати й забезпечувати їм рівні можливості. «Велика кількість людей з інвалідністю щодня стикається з проблемами, які перешкоджають їхній участі в суспільному житті. А крім того, вони часто піддаються дискримінації, не маючи можливості користуватися такими основними правами людини, як права на освіту, зайнятість, медичну допомогу» зазначила Марина Кобернюк.

В кінці заходу, за допомогою сурдоперекладача, фахівці Козятинського місцевого центру надали правові консультації та відповіді на усі хвилюючі запитання учасників зустрічі.

01 12 2017 3Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106