назад
14.02.17

Фахівці київських місцевих центрів підвищували свої знання у сфері складання документів правового характеру

DSC 052213 лютого 2017 року у Четвертому київському місцевому центрі відбувся тренінг з теми: «Документи правового характеру: техніка складання, оформлення та редагування». Тренером виступила українська правозахисниця, волонтерка та викладач кафедри цивільного права і процесу Національної академії внутрішніх справ Тетяна Лозова. У заході взяли участь представники усіх київських місцевих центрів, Регіонального центру м. Києва, а також партнери системи безоплатної правової допомоги.

               DSC 0405DSC 0457

Тема тренінгу є вкрай актуальною, адже відповідно до Положення Про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 02.07.2012 № 967/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України 24.05.2016 № 1487/5), місцеві центри відповідно до покладених на них завдань забезпечують складення заяв, скарг та інших документів правового характеру.

               DSC 0517DSC 0491

Під час тренінгу учасників детально ознайомили з основними реквізитами документів правового характеру, типовими помилками під час їх складання, а також базовими вимогами, яких слід дотримуватися під час оформлення такого роду документів.
Поряд з цим Тетяна Лозова звернула увагу до особливостей електронних звернень: в електронному зверненні має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним; застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.
Наостанок, було проведено тренінг-гру, на якій учасники заходу в групах на практиці застосовували нові знання.