назад
26.04.19

Фахівці місцевого центру здійснили виїзд в село Гладківщина Золотоніського району

Вже традиційним стало здійснення виїзних прийомів (консультування) громадян фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр), які дають змогу не лише наблизитись до людей та почути  їх проблеми, а й допомогти у їх вирішенні.

Так, 22 квітня юристи місцевого центру Владислав Круть та Тетяна Жалобна, з метою спрощення доступу до безоплатної правової допомоги громадян, які проживають віддалено та задоволення їх потреб у правових послугах, здійснили виїзд до села Гладківщина Золотоніського району.

Консультування громадян відбулося в приміщені сільської ради.

В ході прийому, за правовою допомогою звернулося дев’ять осіб, яким надано роз”яснення. Жителів даної громади цікавили питання з спадкового, сімейного, земельного права та соціального забезпечення.

Громадяни були задоволені якістю наданих послуг та висловили слова вдячності працівникам центру. 

Цього ж дня, Тетяна Жалобна провела інформаційно-просвітницькі заходи в Гладківщинському навчально-виховному комплексі “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад”.

Для учнів 6, 9-11 класів проведено лекцію–презентацію на тему: «Стоп Булінг».

Школярі отримали необхідну інформацію про булінг, його види. Навчилися розпізнавати та протидіяти булінгу в школі і за її межами.

Також особливу увагу дітей було акцентовано на відповідальності за вчинення цього насильства. «Нововведення запрацювали з 16 січня. Згідно з ними, будь-яке психологічне, фізичне, економічне чи сексуальне насильство, зокрема із застосуванням електронних комунікацій, каратиметься штрафами. Також каратиметься і його приховування», – повідомила фахівець місцевого центру.

На останок, Тетяна Жалобна закликала присутніх школярів бути толерантними та не бути байдужими до оточуючих.  Словом – бути громадянином. Кожен учасник заходу отримав: буклет-пам’ятку щодо своїх прав, буклет “Зупинимо булінг разом”, “Паспорт прав дитини”

Для викладачів навчального закладу проведено інформаційну годину щодо правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство». Освітянам роз’яснено мету та завдання кампанії.

Більш детально проінформовано про порядок отримання податкової знижки на розвиток дитини. А саме повідомлено, що отримати знижку можна на оплату навчання дитини у:

  • дитячих садочках;

  • гуртках, секціях;

  • профтехучилищах, коледжах;

  • закладах вищої освіти.

Орієнтовний розмір податкової знижки – 18 % від фактично сплаченої за навчання суми.

Документи на отримання знижки необхідно подати в ДФС за місцем реєстрації.

З метою донесення даної інформації до батьків учнів, в приміщені закладу залишено тематичні буклети та плакати: «Відповідальне батьківство. Пам’ятка для батьків», «Отримуй аліменти», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», «Відповідальним батькам – урядова підтримка», «Податкова знижка на навчання».