назад

Фахівці місцевих центрів з надання БВПД Волині долучились до інформаційної кампанії « Я МАЮ ПРАВО!»

Фото Центри23 серпня 2018 року у День Державного Прапора України працівники місцевих центрів з надання БВПД Волині, а саме Володимир-Волинського та Ковельського, активно долучились до інформаційних акцій щодо реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Зокрема Володимир-Волинський місцевий центр з надання БВПД провів інформаційно-роз’яснювальну акцію «Я МАЮ ПРАВО!», мета якої – розповісти громадянам про систему безоплатної правової допомоги (БПД) як про можливість вирішувати свої проблемні питання та захищати свої права у правовий спосіб.

Під час заходу люди отримали інформацію про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні загалом і у Володимирі-Волинському зокрема. Разом із тим, ознайомились із проектом Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», внесенням змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання, шляхами вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, суттю, видами та ознаками домашнього насильства тощо.

Своєю чергою Ковельський місцевий центр з надання БВПД спільно із представниками Ковельського міського відділу ДРАЦС провели інформаційний флешмоб на відповідну правову тематику. Громадян цікавили питання щодо впровадження в області сервісів Мін’юсту, таких як «Шлюб за добу», «Проставлення апостиля», «Видача свідоцтва про народження в пологовому будинку» тощо.

Також організатори заходу розповсюдили тематичні друковані матеріали, а саме буклети консультативного характеру із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні довідки про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково: 

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресоюм. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.:(03352) 3-30-63.

Єдиний телефон системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів).