назад

Фахівці Миколаївського бюро правової допомоги здійснили адресну правову допомогу особі, що перебуває у лікарні

   19 січня 2017 року керівник Миколаївського бюро правової допомоги надала правову допомогу 59-річному жителю с. Переселенці Миколаївського району, який після операції перебуває в Миколаївській Центральній лікарні. Світлана Величко розповіла йому про порядок відновлення втраченого паспорта та допомогла написати заяву про втрату документа. 

 

Працівники Котовського місцевого центру з надання БВПД надають правничу допомогу не лише за юридичною адресою, а й на базі створених дистанційних пунктів консультування та, за потреби, вдома у громадян, які знаходяться у важких життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

До керівництва Миколаївського бюро правової допомоги (що є відокремленим відділом Котовського місцевого центру з надання БВПД), та Центру надання адміністративних послуг у Миколаївському районі звернулася сільський голова с. Переселенці з проханням допомогти у відновленні втраченого паспорта чоловікові, який перебуває у лікарні після ампутації кінцівки. Без документу житель села не може отримати соціальну допомогу на лікування та ремонт будинку.

Керівник бюро правової допомоги разом з працівником ЦНАПу навідали хворого у лікарні. 

Світлана Величко розповіла йому про порядок відновлення втраченого паспорта та допомогла написати заяву про втрату документа. Правник пояснила, що паспорт видає Державна міграційна служба України, і для відновлення втраченого паспорту необхідно звернутися до підрозділу Державної міграційної служби України за місцем вашої реєстрації (виняток — лише для мешканців зони АТО) із заявою про втрату документуТермін розгляду заяви — один місяць (у виняткових випадках — два місяці).

До Державної міграційної служби України подаються наступні документи:

  • заява про втрату або викрадення паспорта;
  • дві (три – у разі одержання втраченого паспорта в іншому територіальному підрозділі) фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см;
  • платіжний документ з відміткою банку про сплату державного мита (17 грн);
  • витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (у випадку крадіжки паспорту, видається МВС ).

Також, у випадку наявності у вас дітей до 16 років чи закордонного паспорта, необхідно надати свідоцтва про народження дітей та закордонний паспорт, тому що записи про них вносяться в бланк паспорту.

До речі, втрата паспорту є адміністративним правопорушенням, тому доведеться сплатити штраф, і надати квитанцію про сплату штрафу за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 198 КУпАП «Умисне зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності» — від 17 до 51 грн.

Заява про втрату паспорта реєструється в Журналі реєстрації заяв про втрату або викрадення паспорта, а на час її розгляду видається Тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України.

Зразок заяви на отримання тимчасового посвідчення можна переглянути тут.


——————————————————————————–

Котовський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Адреса: м. Подільськ, вул. Соборна (50 років Жовтня), 194-а 

Телефони: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56

Електронна адреса: kotovsk.odesa@legalaid.gov.ua

Скайп: legalaid_kotovsk 


Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103