назад

Фахівці Нововолинського бюро правової допомоги активно підвищують правову обізнаність школярів

Novovolinska ZOSh122 грудня 2017 року в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» працівниками Нововолинського бюро правової допомоги було проведено годину правової освіти у Нововолинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 ім. Т. Г. Шевченка.

Учням старших класів начальник Нововолинського бюро правової допомоги Вікторія Скриннік розповіла про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, ознайомила присутніх з основними засадами правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – покращити обізнаність українців про їхні права, підвищити юридичну грамотність громадян та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Novovolinska ZOSh

Учнів ознайомили з положеннями Конституції України, механізмами захисту прав та інтересів людини. Працівники Бюро надали школярам чіткі й зрозумілі алгоритми дій у випадках порушення прав.

Novovolinska ZOSh2

Також з учнями провели бесіду на тему: «Як вирішити спір?». Школярів поінформували про те, що традиційним способом розв’язання проблем та непорозумінь у суспільстві є звернення до суду, проте широко затребуваними є й альтернативні методи вирішення спорів. Так, наприклад, самостійне врегулювання спору є найбільш бажаним, оскільки задовольняє інтереси усіх сторін та можливе на будь-якій його стадії. Варто зазначити, що зміна процедури мирного вирішення конфліктів між сторонами значно знизить навантаження на судову систему. Такі методи будуть сприяти ефективному поширенню культури та взаємоповаги у стосунках між людьми в процесі врегулюванні спорів.

Novovolinska ZOSh1

Учні виявили неабиякий інтерес до теми обговорення та зацікавилися можливими варіантами вирішення різноманітних питань та ситуацій, які виникають у їхньому житті. Захід був спрямований не лише на інформування дітей про їхні права, а й мав на меті надання конкретних практичних порад у сфері захисту прав.

Під час зустрічі зі школярами було розповсюджено буклети «Як вирішити спір?» із циклу «Я МАЮ ПРАВО!», а також брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Довідково:
Нововолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. В. Винниченка, буд. 14. Тел. (03344) 4-48-14. E-mail: novovolynske@legalaid.lt.ua