назад
29.01.16

Фахівці Охтирського місцевого центру консультують безробітних

160129 11Начальник відділу попередньої роботи з громадянами Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Кравченко взяв участь у семінарі, що відбувся 29 січня у приміщенні Центру зайнятості.

Кажуть, що вода точить камінь не силою, а частотою ударів. Отак і фахівці Охтирського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги  своїми щотижневими візитами до місцевого Центру зайнятості прагнуть вселити надію в людей, які тимчасово не працюють. Адже більшість з них є суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Начальник відділу попередньої роботи з громадянами Микола Кравченко у ході семінару розповів присутнім про напрямки діяльності Охтирського місцевого центру, про дієвість надання не тільки вторинної допомоги (призначення адвоката, послуги якого оплачує держава), але й якісних юридичних консультацій. Клієнти, які не належать до жодної з пільгових категорій і не мають права на послуги безоплатного правозахисника, використовують наданий фахівцями алгоритм дій. Це дозволило їм вирішити питання, на які вони не могли знайти відповіді самотужки.

Головний спеціаліст Центру зайнятості Олексій Бейс зауважив, що сьогодні  фахівці Охтирського місцевого центру з надання БВПД ліквідовують прогалини в правовій освіті населення. «Це не основне завдання центру,- зауважив промовець, – але воно дуже важливе».