назад
13.09.18

Фахівці Павлоградського місцевого центру з надання БВПД поспілкувались з дітьми на тему булінгу

2Подискутувати з дітьми на актуальну тему булінгу фахівці Павлоградського місцевого центру з надання БВПД вирушили до Павлоградської школи № 6. Разом з учнями 8-го класу правники обговорили питання ставлення дітей до шкільного цькування.

Завданням спеціалістів Павлоградського місцевого центру було поглибити розуміння дітей щодо поняття булінгу, відповідальності агресора за булінг та способи протидії булінгу. Діти на прикладах розібрали поведінку агресора та жертви, а також висловили власні думки щодо того, як діяти у подібних ситуаціях. Від правників місцевого центру школярі почули обгрунтовану юридичну позицію в цьому питанні.Особливу увагу під час бесіди з учнями було приділено відносинам з вчителями.

«На сьогодні тема булінгу гостро стоїть серед суспільством. За данними UNICEF Ukraine близько 40 % дітей постраждали від булінгу та взагалі ні з ким не ділилися проблемою і не зверталися за допомогою, – зазначила фахівець центру Галина Зайцева. – Саме тому Міністреством юстиції України в рамках загальнонаціонального правоправопросвітницького проекту «Я маю право!» розпочато кампанію #СтопБулінг. У рамках цієї кампанії Павлоградським місцевим центром і на далі будуть проводитися діалоги з дітьми на тему боулінгу».

Важливо знати. Якщо дитині потрібна психологічна допомога – зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116 111.

Якщо потрібна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів) – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу ви можете у місцевих центрах та бюро правової допомоги. Павлоградський місцевий центр працює за адресою: м. Павлоград, вул. Полтавська, б. 129, к. 106,308. Графік роботи: понеділок-четверг з 08:00 до 17:00, п’ятниця з 08:00 до 15:45 Контактний номер телефону бюро: (050) 404 10 80, (096) 580 95 86

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/09/5{/gallery}