назад
22.09.17

Фахівці Регіонального центру продовжують роботу щодо здійснення моніторингу діяльності системи

1 27

З метою підвищення ефективності у роботі, виявлення кращих форм та методів діяльності, 21 вересня 2017 року фахівці Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області провели черговий виїзний моніторинг діяльності Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час виїзду фахівці Регіонального центру ознайомилися з умовами роботи місцевого центру, реєстрацією громадян, які звертаються до працівників системи БВПД, поцікавилися станом співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, проблемними питаннями, які виникають у роботі місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Заступник директора Регіонального центру Ігор Клименко ознайомився з порядком ведення документації у місцевому центрі, перевірив стан роботи щодо управління персоналом.

Під час моніторингу головний спеціаліст відділу моніторингу місцевих центрів  Анжела Хоменко ознайомилася із особливістю надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, здійсненням представництва у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Крім того, спеціаліст відділу моніторингу також перевірила діяльність щодо проведення правопросвітницької роботи, якості роботи з клієнтами в частині доступу до безоплатної правової допомоги, взаємодії з іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, участі у реалізації грантових проектів, роботи МКМР та забезпечення розробки та прийняття і реалізації місцевих програм. 

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40. Тел. 56-26-66.

За отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звернутися до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розміщений за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.