назад
14.07.17

Фахівці Регіонального центру провели моніторинги діяльності Кременчуцького та Лубенського місцевого центрів з надання БВПД та його бюро

19955965 1468226689948183 6845690133582743855 o 1

З метою підвищення ефективності у роботі, виявлення кращих форм та методів діяльності, 11-12 липня 2017 року фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області проведені чергові виїзні моніторинги діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Так, 11 липня 2017 року здійснено моніторинг Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД та Горішньоплавнівського бюро правової допомоги, 12 липня – Лубенського місцевого центру з надання БВПД, Чорнухинського та Пирятинського бюро правової допомоги.

Під час виїздів фахівці Регіонального центру ознайомилися з умовами роботи місцевих центрів та бюро правової допомоги, реєстрацією громадян, які звертаються до працівників системи БВПД, поцікавилися станом співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, проблемними питаннями, які виникають у роботі місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру Микола Козелько оглянув стан приміщень місцевих центрів, перевірив рівень забезпечення дотримання умов охорони праці та вимог пожежної безпеки.

Заступник директора Регіонального центру Ігор Клименко та заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Юлія Кикоть ознайомилися з порядком ведення документації у місцевих центрах та бюро правової допомоги, місцем забезпечення доступу до електронних реєстрів Мінюсту, перевірили стан роботи місцевих центрів щодо управління персоналом.

           Під час моніторингу головний спеціаліст відділу моніторингу місцевих центрів  Анжела Хоменко та заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Микола Карпінський ознайомилися із особливістю надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, здійсненням представництва у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Крім того, спеціаліст відділу моніторингу також перевірила діяльність місцевих центрів та бюро правової допомоги щодо проведення правопросвітницької роботи, якості роботи з клієнтами в частині доступу до безоплатної правової допомоги, надання доступу до електронних сервісів Мін’юсту, взаємодії з іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, участі у реалізації грантових проектів, роботи МКМР та забезпечення розробки та прийняття і реалізації місцевих програм.  

«Проведення подібних моніторингів діяльності місцевих центрів дозволяє почути інформацію стосовно проблемних питань у роботі, ініціатив, спрямованих на покращення діяльності роботи місцевих центрів та бюро правової допомоги з перших вуст. Під час відвідин місцевих центрів та бюро правової допомоги фахівці Регіонального центру ознайомлюються з організацією роботи місцевих центрів та бюро правової допомоги, станом матеріального технічного забезпечення, виявляють, які є проблемні питання та надають відповідну методичну та практичну допомогу працівникам місцевих центрів та бюро правової допомоги, що сприяє у наданні більш ефективної правової допомоги громадянам» – зазначив директор Регіонального центру Олександр Черчатий під час відвідин Лубенського місцевого центру з надання БВПД.19944433 1468226713281514 8379689533501929655 o

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40. Тел. 56-26-66.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел.(05366) 3-00-38.

За отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звернутися до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розміщений за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120.

Горішньоплавнівське бюро правової допомоги  розміщене за адресою: м. Горішні Плавні, вул. Героїв Дніпра, 40, тел. (05348) 6-15-10.

Пирятинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41, тел. (05358) 3-22-54.

Чорнухинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Чорнухи, вул. Центральна, 30, тел. (05340) 5-17-43.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.