назад

Фахівці Регіонального центру розповіли учням ліцею при ЖДТУ про безоплатну правову допомогу та кібер-буллінг

16.11.2016 - leksia 215 листопада заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Радушинська поінформувала про систему БПД та відкриття бюро правової допомоги учнів 8-го класу Житомирського міського ліцею при Житомирському державному технологічному університеті.

Особливу увагу заступник директора присвятила проблемі виявлення в дитячому середовищі ситуацій кібер-буллінгу. «Інтернет прийшов у життя наших дітей, ставши невід’ємною частиною найближчого оточення. Те, що для нас, покоління докомп’ютерного дитинства, виглядає інновацією, для сучасних дітей є звичною буденністю. Проблема полягає в тому, що в своїх природніх експериментах із засвоєння навколишнього середовища діти стикаються з небезпеками і у віртуальному просторі», – так розпочала лекцію заступник директора Регіонального центру.

Довідоково: кібер-буллінг – це жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити дитину, в яких використовуються інформаційно-комунікаційні засоби: мобільні телефони, електронна пошта, соціальні мережі тощо.

Щоб зрозуміти масштаб шкоди, яку може завдати кібер-буллінг, заступник директора навела дітям найвідоміші приклади кібер-буллінгу, його наслідки та шляхи боротьби з ним.

Також Наталія Радушинська розповіла ліцеїстам та викладачам про становлення та основні етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні: відкриття регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що забезпують доступ до такої допомоги усім затриманим та захист підозрюваних, обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень; відкриття місцевих центрів та 19 бюро правової допомоги.