назад

Фахівці Регіонального центру з надання БВПД долучилися до обговорення особливості візиту до відділку поліції

DSCN8718   У п’ятницю, 5 травня, заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко та працівник Ужгородського місцевого центру взяли участь в обговоренні проблемних питань, які можуть виникати у громадян під час візиту до підрозділів Національної поліції України.

     Правопросвітницький захід в Ужгороді організовано Управлінням забезпечення прав людини Національної поліції України, громадською приймальнею Української Гельсінської Спілки з прав людини в місті Ужгород та ГО «Закарпатська громада». В обговоренні актуальної теми взяли участь і громадські активісти, представники ЗМІ, адвокати та небайдужі ужгородці.

DSCN8720    Відкриваючи захід, Тетяна Трильо, старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, акцентувала на важливості інформування мешканців краю про їхні права, у тому числі, і при візиті до відділків поліції. Адже саме тут нерідко мають місце порушення прав людини. Основний месидж представника Управління забезпечення прав людини: якщо вас запросили у поліцію, обов’язково зазначте час прибуття, простежте чи зроблено відповідний запис у журналі реєстрації відвідувань, та попросіть представника поліції показати документи тощо.

DSCN8726

    Представники УГСПЛ, ГО «Закарпатська громада», Регіонального центру, УЗПЛ, активісти, обговорюючи порушене питання, домовилися консолідувати зусилля у здійсненні контролю за дотриманням прав і свобод людини та наданням безоплатної правової підтримки у разі виявлення їх порушень. Результатом заходу стала й домовленість проведення спільних правопросвітницьких заходів із метою унеможливлення порушень прав людини.