назад

Фахівці Роздільнянського місцевого центру з надання БВПД допомогли малозабезпеченій жінці отримати збільшену суму аліментів на утримання дітей

nepochatov28 липня 2016 року до Роздільнянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка С. з проблемою, яку вона довгий час самостійно не могла вирішити. Жінка розповіла, що не знала куди піти, оскільки коштів на приватного адвоката не мала. Клієнтка повідомила, що наразі намагається вирішити питання про збільшення аліментів на утримання 2-х малолітніх дітей, адже тих коштів, які суд призначив в 2012 році, їй не вистачає.

Згідно Конституції України держава гарантує рівний доступ до правосуддя всім категоріям населення, та за законом «Про безоплатну правову допомогу» зазначена громадянка має право на кваліфіковану допомогу юриста за рахунок держави, як малозабезпечена особа. Після того, як її право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги було підтверджено, головному спеціалісту відділу представництва Роману Непочатову видано доручення  № 125  від 29 липня 2016 року.

Ознайомившись з матеріалами справи, фахівець з’ясував, що аліменти, стягнуті рішенням суду в 2012 року, менші за встановлений Сімейним Кодексом України мінімальний розмір аліментів, у зв’язку з чим їх розмір потребує перегляду. На основі з’ясованого та керуючись статтями 180,181,182 Сімейного Кодексу України, по даній справі складено позовну заяву та представлено інтереси позивачки в Великомихайлівському районному суді Одеської області. За результатами розгляду справи позовні вимоги було повністю задоволено, попри заперечення представника відповідача.

Клієнтка С. була вдячна працівникам центру за доброзичливість та розуміння, з якими вони поставились до вирішення її проблеми, а також написала письмову подяку головному спеціалісту відділу представництва Роману Непочатову за професійність та кваліфікованість, завдяки якій позов вирішено повністю на її користь:

podyaka Nepochatov

Контакти центру та бюро:

Роздільнянський місцевий центр з надання БВПД: м. Роздільна, вул. Привокзальна, 10-А. Тел.: (04853) 50 366; (04853) 50 443

Захарівське бюро правової допомоги: смт. Захарівка, вул. 1-го Травня, 49. Тел.: (04860) 9-44-30.
Іванівське бюро правової допомоги: смт. Іванівка, вул. Центральна, 93. Тел.: (04854) 2 00 55
Великомихайлівське бюро правової допомоги: смт. Велика Михайлівка, вул. Пушкіна, 2-б. Тел.: (04859) 40 300