назад
26.05.17

Фахівці Шосткинського місцевого центру з надання БВПД надали адресну правову допомогу

ShM 2017 05 25  adresna dopomogaШосткинський місцевий центр намагається всіляко полегшити доступ громадян до правової допомоги. Один з вагомих кроків назустріч суспільним проблемам – це адресна допомога. Якщо особа з причин, пов’язаних зі станом здоров’я, не може особисто відвідати центр, то працівники центру надають правову допомогу за місцем проживання особи.

Так, 25 травня директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма та головний спеціаліст відділу правових консультацій та інформацій Володимир Потапов здійснили виїзд до місця проживання жительки м. Шостка з метою надання адресної правової допомоги. Днями онука жінки звернулася до центру з проханням надати правову допомогу своїй бабусі за місцем мешкання, так як вона поважного похилого віку та має обмежені фізичні можливості і не в змозі самостійно відвідати місцевий центр.

В ході візиту жінка розповіла, що недавно в її квартирі її знайома з метою незаконного збагачення та корисливих мотивів  вкрала телевізор та спричинила тим самим матеріальну шкоду.

«Шкода, завдана фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення, відшкодовується особою яка таку шкоду заподіяла; шкода, завдана кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням, може бути стягнута судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову в кримінальному провадженні», – зазначив  директор центру Микола Гудіма

Володимир Потапов, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій, роз’яснив громадянці порядок отримання нею безоплатної вторинної правової допомоги та прийняв від неї звернення стосовно надання такої допомоги.

 

Шосткинський місцевий центр акцентує увагу на важливості поширення серед людей похилого віку, з інвалідністю та інших категорій соціально незахищених осіб інформації щодо можливості отримання адресних консультацій або вирішення їх правових проблем у місцевому центрі з надання безоплатної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4 чи за телефоном (05549) 7-30-94, 7-28-05.