назад

Фахівці системи безоплатної правової допомоги долучились до акції «Чернівці казкові»

64-1Свято і для дорослих, і для малечі. Завдяки «Волонтерському руху Буковини» Чернівці перетворились на казкове місто. А все завдяки солодким, смачним пряничним хатинкам. Виставка – аукціон пряничних будиночків «Чернівці казкові» відбулась у Центральному палаці культури і тривала протягом 16-17 грудня.

Справжні витвори мистецтва із солодощів створювали всі охочі, хто прагнув долучитись до благодійності, навіть школярі.

Волонтер Катерина Пономарьова розповідає: «Це буде подарунок нашим дітям із вадами зору. Наразі, у нашій чернівецькій поліклініці – близько 4 тисяч дітей на обліку із вадами зору. Цього разу під час аукціону ми збираємо кошти, щоб придбати вже 6 апарат. А саме для лікування та діагностики зору. Він коштує 121 тисячу гривень. І нам залишилось зібрати 14 тисяч».

64-2

Вхід був вільним, тому кожен охочий мав змогу безкоштовно побачити пряничне містечко «Чернівці казкові». А ще, знову ж безкоштовно, сфотографуватись у спеціально підготовлених фотозонах, написати листа святому Миколаю і що цьогоріч вперше – отримати безоплатну правову допомогу. Протягом 2 днів поспіль всім охочим надавали поради, консультації та роз’яснення з правових питань у хатинці правової допомоги. Вона розмістилась на першому поверсі Центрального палацу культури.

64-3

Як дізнатись, на якому етапі розгляд справи у суді? Чи може росіянин отримати громадянство України, якщо він її боронить на Сході і вже підписав контракт зі Збройними силами України? Куди звертатись, якщо сусід незаконно будує гараж? Який порядок відновлення втрачених документів, зокрема на землю? Запитань від буковинців не бракувало. Фахівці системи безоплатної правової допомоги Чернівецької області консультували та відповідали на запитання.

64-4

Також вони роздавали інформаційні буклети на різну правову тематику, нагадували про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО» і де можна отримати безоплатну правову допомогу. А ще передали кошти представникам «Волонтерського руху Буковини» на благодійність, які зібрав колектив регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернівецької області.

64-5

Під час заходу волонтерки громадської організації «Волонтерський рух Буковини» нагородили працівників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області грамотою і подякували за співпрацю.

64-6

Традиційно свято завершується он-лайн аукціоном. Пряничні будиночки купували і за 450, і за 700, і навіть за кілька тисяч гривень.

64-7

Волонтерам вдалося вторгувати за пряничні будинки 26 тисяч гривень, їх достатньо, щоб придбати омріяне обладнання. А саме апарат Форбіс для діагностики та відновлення бінокулярного зору. Тож цьогоріч волонтери вкотре довели, що мрії збуваються не лише у казках, а й у Чернівцях.

64-8

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).