назад
01.03.19

Фахівці системи БПД долучилися до проекту щодо протидії булінгу

boy student getting bullied school 53876 46256На Одещині розпочалася реалізація проекту «Протидія булінгу у шкільному середовищі». Він передбачає впровадження програми інтерактивних занять для школярів, виготовлення правопросвітницьких матеріалів, а також проведення тренінгів для працівників шкіл.

«Система безоплатної правової допомоги вже провела низку інформаційних кампаній, присвячених темі булінгу. Ми продовжуємо інформували громадськість про те, що таке булінг, як протидіяти цьому явищу, що робити у випадках, коли дитину цькують у школі», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Він нагадав, що з січня минулого року всі діти отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Метою проекту «Протидія булінгу у шкільному середовищі» є попередження проявів насильства та агресії серед школярів, розвиток навичок працівників шкіл улагоджувати конфліктні ситуації між школярами, а також збільшення обсягу знань школярів про булінг та заохочення школярів до протидії булінгу.

Для працівників шкіл та дотичних до роботи зі шкільними закладами спеціалістів Одеського регіону проводитимуться каскадні тренінги з питань вчасної ідентифікації випадків булінгу, реагування на ці випадки та попередження булінгу. Буде розроблена та впроваджена програма інтерактивних занять для учнів «Протидія булінгу у шкільному середовищі». У відкритому доступі буде викладена добірка інформаційних матеріалів щодо протидії булінгу.

«Враховуючи таке поширене явище як булінг, школи прагнуть створити безпечне середовище як для школярів, так і для вчителів, тому дуже важливо, щоб усі вчителі мали навички розпізнавання проявів та протидії булінгу, поведінки у конфлікті, а також знали про механізми захисту прав дітей», – зазначила менеджерка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть.

Проект діятиме до кінця вересня 2019 року. У його реалізації беруть участь фахівці системи БПД, Департаментів освіти та науки, представники освітніх закладів, ювенальної превенції, шкільні офіцери поліції та ін.

Проект «Протидія булінгу у шкільному середовищі» реалізується правовим клубом PRAVOKATOR.Одеса та громадською організацією «Правозахисний ромський центр» за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube