назад
31.03.17

Фахівці системи БПД Хмельниччини спілкувалися зі студентами-правниками у МАУП

мауп5     Зустріч з представниками юридичної клініки, що діє при Хмельницькому інституті ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України (МАУП), відбулась у четвер, 30 березня. Перед студентами виступили заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Ярусевич.

     Студентам-старшокурсникам, які надають первинну правову допомогу громадянам на базі юридичної клініки, розповіли, як працює система безоплатної правової допомоги.

     Майбутніх юристів цікавило, яким чином відбувається призначення адвокатів для захисту та представництва інтересів громадян у суді, в яких випадках функцію представництва виконують штатні юристи центрів.

мауп3мауп1мауп6мауп4

     Олена Варфоломєєва детально відповіла на питання студентів та запросила їх до співпраці з центрами: “Якщо ви бачитимете, що консультації недостатньо і людина потребує допомоги адвоката, — скеровуйте її до місцевого центру з надання БВПД”.

     Відтак фахівці регіонального та місцевого центру провели тематичну лекцію “Як протидіяти насильству” для студентів-правників четвертого курсу. Говорили про систему соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, які сприяють насильству в сім’ї, а також про способиприпинення цього виду насильства .

     Принагідно Ірина Ярусевич презентувала молодим людям збірку “ПРОти НАСильства”, створену та опубліковану в рамках проекту Громадського радіо “Протидія насильству в родині”. Книжка, що порушує тему домашнього насильства, складається з повноцінних літературних творів із коментарями професійних психологів та юристів.

 *   *   *

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Свободи, 70, офіс 222, тел. 0382 720-149, 720-169.

Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Хмельницький, вул. Соборна, 75, 2 поверх, тел. (0382) 65-77-88.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.