назад
16.01.18

Фахівці системи БПД Хмельниччини та адвокати зустрілися з представниками Консультативної місії ЄС

KMEC     У Хмельницькому відбулась зустріч фахівців системи безоплатної правової допомоги та адвокатів, які надають таку допомогу, з представниками Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) – старшим радником з питань прокуратури Якобом Холмбергом і спеціалістом з питань реформи прокуратури Володимиром Головатенком. Говорили про спільні дії в рамках реалізації проекту, спрямованого на вдосконалення процесу досудового розслідування і судового розгляду справ в Україні.

     Зустріч відбулася у вівторок, 16 січня. З представниками КМЄС спілкувалися директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна, начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Марина Кулабіна, директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький, начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевого центру Ірина Ярусевич, а також адвокати – Оксана Барилюк, Наталія Кручініна, Вадим Плавуцький.

KMEC2KMEC1

     Як констатували учасники зустрічі, не завжди співробітництво між представниками різних стадій провадження відбувається на належному рівні. Таким чином, є необхідність налагодження діалогу, результатом якого стане напрацювання матеріалів для подальшого удосконалення українського законодавства.

     Тож сторони обговорили можливість участі представників системи безоплатної правової допомоги, зокрема адвокатів, які співпрацюють з центрами, в круглому столі для аналізу проблемних питань у взаємодії учасників досудового розслідування та судового розгляду проваджень.

     «Під час круглого столу ми плануємо з’ясувати, яким чином досудове розслідування та судовий розгляд можуть бути більш ефективними. І нам важлива ваша думка і ваша участь», – наголосив Якоб Холмберг, звертаючись до присутніх.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.