назад

Фахівці системи БПД краю та гімназисти обговорювали правила поведінки підлітків у стосунках з поліцією

2017 05 16R3З метою підвищення рівня правової обізнаності учнівської молоді фахівці системи безоплатної правової допомоги краю організовують та активно долучаються до проведення різноманітних правопросвітницьких заходів.

Сьогодні, 16 травня 2017 року, для старшокласників Чернівецької гімназії № 5 (м. Чернівці, вул. Д. Загула, 8) було організовано урок-інформування на тему: «Основи поведінки підлітка у взаємовідносинах з поліцією».

Інформаційну бесіду з визначеної тематики провела начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ірина Довганюк.

Фахівець системи безоплатної правової допомоги розповіла учням про заходи превентивного характеру, які можуть застосовувати працівники поліції (перевірка документів, опитування особи, поверхнева перевірка та огляд, поліцейське піклування та інші), надала корисні поради щодо того, як необхідно поводитись у випадках, якщо працівники поліції зупинили підлітка на вулиці, якщо надіслано повістку-виклик до відділу поліції, якщо працівники поліції проявляють агресію тощо.

Наприкінці уроку Ірина Довганюк надала учням тематичні інформаційні буклети, що були спеціально розроблені для розвитку правової освіти в області.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).