назад
17.12.18

Фахівці системи БПД провели «Урок справедливості» для кропивницьких школярів

06Спір потрібно вирішувати не бійкою, а мирним шляхом – переконались кропивницькі школярі під час «Уроку справедливості» та отримали «Паспорти прав дитини».
Олена Шишкарьова нагадала дітям, які вони мають права та обовязки.
«Право однієї людини закінчується там, де починається право іншої. Один з основних обовязків кожної людини – це повага до прав інших», – підкреслила заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Олена Шишкарьова.
 
07
 
Як вирішувати суперечки та що робити, якщо вони виникли, пояснила адвокат Анастасія Шепеленко. На прикладі мультфільму «Кінь проти хом’яка», вона запропонувала учням поділитись на дві команди та вибудувати захист персонажів, між якими виник спір. Під час жвавої дискусії жоден з учнів не захотів перейти в команду противника. Учні були впевнені в своїй позиції та залишались на боці свого клієнта.
 
08
 
«Всі повинні дотримуватись закону. Якщо суд виніс рішення, з яким ви незгодні, потрібно вирішувати це питання не силою, а законом», – наголосила Анастасія Шепеленко.
 
09
 
 
Наприкінці уроку учні отримали «Паспорти прав дитини» та значки «Право з тобою».
Показ мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine – USAID Україна “Нове правосуддя”. «Урок справедливості» ініційований Асоціацією розвитку судівського самоврядування України за підтримки ради суддів України.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.