назад

Фахівці системи БПД проводять правопросвітницьку компанію у рамках фестивалю документального кіно про права людини

Holub 1  В Ужгороді проходять покази документальних фільмів у рамках традиційного Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який триватиме до кінця грудня й завітає до 22-х областей України. 
  14 листопада показ документального фільму “Дорослі”, присвячений людям із синдромом дауна, їх прагненню бути рівними серед рівних, відбувся на базі юридичного факультету УжНУ.

   У рамках фесту заступник начальника відділу Регіонального центру з надання БВПД Іван Голубка поспілкувався зі студентами та учасниками перегляду фільму та поінформував присутніх про діяльність Регіонального центру, системи БПД на Закарпатті, право кожного на безоплатну правову допомогу. Також І.Голубка розповів студентам про можливість проходити стажування у Регіональному та місцевих центрах БВПД.

Holub 3
   19 листопада у ЗакДУ відбулося засідання круглого столу, присвячене проблемам рівності, розбудови держави та попередженню насильства. Серед учасників заходу – студенти, викладачі, представники громадських організацій та юридичних клінік, а також Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області. Зокрема, начальник відділу І.Голубка, виступаючи перед студентами, порушив тему попередження насильства та зазначив, що з 2018 року особи, які стали жертвами домашнього насильства, за ознакою статі тощо отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також фахівець розповів, куди звертатися за правовою допомогою та хто має право на її отримання.

Holub 2