назад

Фахівці системи БПД регіону вивчали правові потреби мешканців Чернівецької області

2017 03 13MЗ метою визначення рівня правової обізнаності громадян, їх правових потреб та формування бази типових консультацій щодо врегулювання проблемних правових питань працівники системи безоплатної правової допомоги краю провели анкетування.

Для опитування громадян було обрано Садгірський район міста Чернівці та Кіцманський район Чернівецької області.

У відсотковому відношенні вікова категорія респондентів, які взяли участь в анкетуванні становила: особи, віком до 18 років – 1%, від 18 до 35 років – 30%, від 35 до 60 років – 60% та особи понад 60 років – 9 %.

Так, за підсумками анкетування, 9% опитуваних вказали, що рівень їх правової обізнаності є достатнім, середнім – 52% , недостатнім – 38% та лише 1% з них вважають свої знання в галузі права абсолютними.

Як показують результати опитування, проблемними для громадян й надалі залишаються питання соціального забезпечення, земельного, спадкового, сімейного та трудового галузей права.

На думку респондентів негайного вирішення потребують й окремі проблемні питання територіальних громад, зокрема такі як ремонт доріг, покращення транспортного сполучення, благоустрою дитячих майданчиків та зон відпочинку населення, окремі земельні питання.

Звертаємо увагу! Подана інформація стосується результатів анкетування, проведеного в окремих районах Чернівецької області, зокрема у м. Чернівці (Садгірський район) та Кіцманському районі.

Довідково! Отримати безоплатну правову допомогу мешканці Садгірського району міста Чернівці можуть звернувшись до фахівців Чернівецького бюро правової допомоги, за адресою: м. Чернівці, вул. Івана Підкови, 2.

Правове обслуговування мешканців Кіцманського району забезпечують фахівці Кіцманського бюро правової допомоги, що знаходиться у м. Кіцмань по вул. Незалежності, 83.

Мешканці зазначених районів можуть також звернутися по допомогу до спеціалістів Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що по вул. Університетській, 1 в м. Чернівці.

Нагадуємо! Отримати необхідну контактну, довідкову інформацію, правову консультацію чи роз’яснення можна у телефонному режимі. Для цього функціонує телефонна лінія системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів на вказаний номер є безкоштовними та приймаються цілодобово.