назад
25.04.17

Фахівці системи БПД взяли участь у семінарі від фонду «Горєніє»

IMG 7370Протягом двох днів – 24 та 25 квітня – у Дніпрі проходив семінар для представників державних установ та фахівців системи безоплатної правової допомоги Дніпропетровщини, організований БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє». Темою зустрічі стали проблеми соціально-правового характеру, що виникають у внутрішньо переміщених осіб на новому місці проживання.

Слід зазначити, що це далеко не перша зустріч правників та представників благодійного фонду. Метою спільних заходів є обмін досвідом з вирішення проблемних питань АТОвців, внутрішньо переміщених осіб тощо.

«Співробітникам наших центрів доволі часто у ході своєї роботи доводиться вирішувати проблемні питання, що постають перед внутрішньо переміщеними особами, – зазначила присутня на семінарі Ніна Тутова, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Дніпропетровській області. – Тож вони вже мають багатий досвід. Тим не менше, ще чимало моментів залишається поза увагою. Тому такі зустрічі є дуже важливими, адже кожен візьме від них щось корисне та цікаве саме йому».

Артем Фоменко, тренер-модератор БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє», зазначив, що основною метою семінару є розробка алгоритму дій з вирішення актуальних для ВПО питань. І хоча кожен випадок – дуже індивідуальний, знання основ допоможе знайти найоптимальніші шляхи вирішення кожної проблеми.

«Ми повинні довести громадянам, які вимушені були залишити свої домівки, що тут – краще. І що тут їх розуміють і хочуть допомогти», – висловив свою позицію Артем Фоменко.

Отже, протягом двох днів представники державних установ, правники та спеціалісти БО «Горєніє» ретельно вивчали та аналізували проблеми соціального та правового характеру, які постають перед ВПО. А ще – розробляли найбільш дієві механізми вирішення цих проблем, ділились власним досвідом, вивчали нормативну базу щодо прав та обов’язків ВПО, не оминаючи і психологічних аспектів роботи з внутрішньо переміщеними особами.

Кожному учаснику семінару довелось в той чи інший спосіб стикнутися з проблемами переселенців, а у ході особистого спілкування ще й відчути напругу, у якій доводиться жити людям, позбавленим житла, роботи, грошей. Тому  дводенна зустріч пройшла дуже злагоджено і плідно, адже всіх об’єднало бажання дізнатись про нові ефективні способи захисту прав переселенців і готовність ділитись власним досвідом.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213103.

{gallery}news/2017/04/16{/gallery}