назад
20.02.19

Фахівці системи БПД забезпечують поінформованість жителів Кіровоградщини про правовий захист виборчих прав

01Про перелік документів, які необхідно брати громадянам з собою на дільницю, алгоритм дій, які необхідно вчинити за відсутності запрошення на вибори, новел законодавства в частині спрощення процедури голосування для громадян України та інші актуальні питання виборчого законодавства, в межах інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», інформували жителів Кіровоградщини під час правопросвітницьких заходів, фахівці та фахівчині Олександрійського місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги.
У межах інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», фахівці місцевого центру та бюро правової допомоги провели 20 правопросвітницьких заходів для жителів Кіровоградщини. Цільовою аудиторією вказаних заходів стали громадяtaни, яким лише виповнилося 18 років, соціально-незахищені верстви населення, представники громадських організацій та органів місцевого самоврядування.
 
02
 
Під час правопросвітницьких заходів фахівці детально роз’яснювали виборчі права громадян, способи їх реалізації та правового захисту. Також наголошували на праві оскарження порушеного виборчого права, а також про новели законодавства України в частині спрощення процедури голосування для громадян України, виборча адреса, яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області.
З метою захисту виборчих прав громадян України, фахівці наголосили про роботу місцевих центрів з надання БВПД 30 та 31 березня 2019 року з 09:00 до 17:00 години.
 
03
 
 
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.