назад
05.11.18

Фахівці системи БВПД Сумщини взяли участь у Форумі внутрішньо переміщених осіб «Разом до результату»

SuR 181105 50В Українському домі в м. Київ 30 жовтня відбувся Форум внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від конфлікту «Разом до результату». Основною метою Форуму стало напрацювання спільних рішень щодо вирішення проблем реалізації прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО), що будуть передані зацікавленим органам державної влади у вигляді рекомендацій для подальшого втілення в законопроектах, рішеннях Уряду, реалізації в громадських проектах та ініціативах.

Разом з народними депутатами України, представниками міжнародних організацій, національних та міжнародних неурядових правозахисних організацій, внутрішньо переміщеними особами участь у форумі взяли й представники системи безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини – Володимир Жалковський, Валентина Волік, Оксана Козіна, а також партнер Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області – представниця Громадської приймальні УГСПЛ м. Суми Наталія Єсіна.

Під час Форуму учасники розглянули основні проблеми в житті ВПО, зокрема:

       Актуальні проблеми ВПО з огляду на результати роботи «гарячої лінії».

       Проблемні питання політичних прав ВПО.

       Проблемні аспекти свободи пересування на сході України.

       Проблемні питання пенсійного забезпечення ВПО.

Також відбувся ряд панельних дискусій: «Чи є перспективи для спільного результату?», «Інтеграція ВПО – найкращі практики», «Результат – разом!».

SuR 181105 51Окрім цього, учасники мали можливість біля «відкритого мікрофону» озвучити важливі для них питання і попрацювати в різнотематичних секціях. Фахівці системи БВПД Сумщини долучилися до обговорення захисту прав ВПО в національних судових органах, у результаті чого напрацювання робочої групи будуть запропоновані й передані відповідним органам державної влади задля покращення законодавства у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Форум організовано Українським інститутом з прав людини та експертами Української Гельсінської спілки з прав людини — УГСПЛ в рамках проекту «Адвокація законодавчих ініціатив, спрямованих на захист прав внутрішньо переміщених осіб в Україні» за підтримки Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.