назад
05.11.18

Фахівці центру розповіли про спадкування суб’єктам пробації

     3Сьогодні, 5 листопада, фахівчині Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правопросвітницький захід та забезпечили роботу дистанційного пункту на базі Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області.

      Інтеграторка центру Ганна Петрик з метою підвищення правової поінформованості суб’єктів пробації виступила з темою «Спадкування в Україні». Під час виступу юристка центру роз’яснила про поняття спадщини згідно з чинним законодавством та детально розтлумачила процедуру спадкування за законом та заповітом.

     Фахівчиня звернула увагу на основні аспекти, які потрібно знати при спадкуванні будь-якого майна та зазначила, що право на спадкування виникає у день відкриття спадщини. Під час заходу слухачі також дізналися про строки прийняття спадщини, за яких умов у разі пропущення строку може бути встановлено додатковий строк для прийняття спадщини. Окрім того, Ганна Петрик розповіла про оподаткування спадщини та особливості застосування ставки податку до окремих категорій спадкоємців.

     4     Важливими напрямами спільної роботи є утворення дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у установах пробації. Відтак на виконання графіку роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної вторинної правової допомоги юристка центру Аліна Задорожна надала консультації особам, які зверталися за допомогою. Фахівчиня розповіла також про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

     Юристки Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поінформували присутніх про проект «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – підвищити рівень правової грамотності громадян та сформувати правову культуру в суспільстві.

     Візит відбувся в рамках Меморандуму про співпрацю.

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-2131031