назад

Фахівці Ямпільського бюро правової допомоги провели семінар для осіб, що знаходяться на обліку в районному центрі зайнятості

ShM 2017 08 09  yampil seminar bezrobitni 19 серпня начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський провів семінар для безробітних в Ямпільському районному центрі зайнятості на тему «Офіційне працевлаштування — мій захист та правові гарантії». Цільовою аудиторією в цьому заході стали 13 безробітних.

«Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення, можливості отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця, гарантованої виплати заробітної плати, права на щорічну основну відпустку, соціальну відпустку з вагітності та пологів, додаткових відпусток, передбачених Законом України «Про відпустки», працівник не отримує компенсаційних виплат і оплати лікарняного листа, бо вони розраховуються тільки з офіційної, заробітної плати», — відкрив захід Володимир Лящевський.

Крім того в ході семінару Володимир Лящевський повідомив присутнім, що 17 липня у м.Суми запрацював у штатному режимі ще один контакт-центр, який є відділом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та у тестовому режимі функціонує з квітня поточного року. Основним завданням новоутвореного контакт-центру є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Після семінару відбувся прийом громадян, які потребували юридичних консультацій та роз’яснень.

Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адже широка поінформованість громадськості про діяльність бюро правової допомоги викликає довіру громадян та, як внаслідок, допомагає вирішувати питання правової обізнаності населення.

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,12, тел.: 05456-2- 20 -50.