назад

Фахівці Ямпільського бюро правової допомоги провели тематичну зустріч з медичними працівниками Ямпільської центральної районної лікарні.

ShM 2017 07 11 Zustrits z meditsnimi praziwnikami 111 липня  начальник Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ провів  тематичну зустріч  з медичними працівниками Ямпільської ЦРЛ.

Під час заходу Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ розповів присутнім про функціонування системи безоплатної правової допомоги, а також детальніше зупинився на основних завданнях та цілях бюро правової допомоги. З-поміж іншого, він окреслив поняття первинної (надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації) та вторинної правової допомоги (захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру).

«Першоосновою діяльності бюро є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих категорій населення», – наголосив Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ.

ShM 2017 07 11 Zustrits z meditsnimi praziwnikami 3

 Також він повідомив про внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які є суб’єктами безоплатної вторинної правової допомоги та наголосив на тому, що наразі суттєво підвищився рівень малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

Ольга БАТРАК голова профспілкового комітету Ямпільської районної організації профспілки працівників охорони здоров’я України наголосила, що проведення таких семінарів сприяє усвідомленню можливості реалізації своїх прав, а також підвищує обізнаність громадян в питаннях їхнього захисту.

Наприкінці заходу Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ відповів на всі запитання  присутніх та запропонував, у разі виникнення правових питань, звертатись за консультаціями та роз’ясненнями до Ямпільського бюро правової допомоги. Під час тематичної зустрічі були розповсюджені інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу  та були  розміщені інформаційні макети на стендах та дошках оголошень відділень лікарні та амбулаторій.

Адреса Ямпільського бюро правової допомоги: Сумська обл. смт. Ямпіль, бул. Ювілейний,1, тел.: (05456)2-20-50.