назад
14.09.17

Фахівці Зіньківського бюро правової допомоги спільно з представниками громадської організації провели групову консультацію

13.09.2017 krimSoS Zinkiv

13 вересня 2017 року представники ГО «Крим SOS» та Зіньківського бюро правової допомоги на базі Зіньківського управління соціального захисту населення Зіньківської районної державної адміністрації провели групову юридичну консультацію на тему «Соціальні пільги та гарантії для внутрішньо переміщених осіб».

         Консультування проводили фахівці ГО «Крим SOS» – юрист Світлана Фуголь, соціальний працівник Сергій Лифиренко, керівник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко та начальник управління соціального захисту населення Зіньківської РДА Віктор Півень.

         Сергій Корнійко поінформував про систему БПД та діяльність Зіньківського бюро правової допомоги, а також детально роз’яснив порядок реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу внутрішньо переміщених осіб.

Актуальними питаннями, які цікавили громадян були питання щодо встановлення факту реєстрації шлюбу на тимчасово окупованій території України, отримання соціальної стипендії студентом який є внутрішньо переміщеною особою, стягнення заборгованості по виплаті пенсії, отримання пільг на тверде паливо та ін.

         Цього ж дня працівники бюро Сергій Корнійко та Катерина Суконька на базі Зіньківського бюро правової допомоги провели робочу зустріч з представниками ГО «Крим SOS» – юристом Світланою Фуголь та соціальним працівником Сергієм Лифиренко.

         Під час зустрічі обговорили проблемні питання, що виникають в ході надання безоплатної правової допомоги внутрішньопереміщеним особам.

         В результаті заходу домовились про співпрацю та про обмін корисним напрацьованим досвідом з метою захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).