назад
12.04.18

Фахівців БПД Дніпропетровщини вчили роз’яснювати «пенсійні питання»

IMG 0787У Дніпрі у правовому клубі «PRAVOKATOR» відбувся унікальний просвітницький захід «Гідна пенсія — соціальний стандарт». Він орієнтований на працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дніпропетровщини, які допомагають вирішувати питання розрахунку та визначення пенсій.

 Як зазначили правники, після ухвалення пенсійної реформи все більше громадян звертаються за правовою допомогою саме з цією проблемою. Тож, детальне вивчення усіх правових аспектів «пенсійних питань» допоможе оперативно реагувати на звернення громадян.

На заході були розглянуті такі кейси, як «Пенсія за віком», «Пенсія по інвалідності», «Пенсія у зв’язку із втратою годувальника». Також опрацьована карта руху «Робота з клієнтом від А до Я» для практичного використання співробітниками системи БПД під час консультування з питань пенсійного законодавства.

IMG 0874

Важливою стала участь у заході працівників Управління Пенсійного фонду в Дніпропетровській області. Вони розповіли про порядок обчислення та нарахування пенсій, а також відповіли на питання, що найчастіше ставлять працівникам місцевих центрів БПД громадяни.

Зокрема, правники розглянули види пенсійних виплат у солідарній системі, строки призначення/перерахунку пенсії, питання пенсії за віком на пільгових умовах, дострокові пенсії, пенсія у зв’язку із втратою годувальника в солідарній системі та багато ін.

Підсумовуючи, представники місцевих центрів БПД зазначили, що інформація, яку здобули в клубі «PRAVOKATOR», була зрозуміла, актуальна і в подальшому буде корисна для застосування її на практиці.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter