назад
06.11.18

Фахівців місцевих центрів та бюро правової допомоги навчали як працювати з інформаційно-правовим ресурсом

2233

5 листопада 2018 року головний спеціаліст відділу моніторингу Регіонального центру Анжела Хоменко провела внутрішнє навчання для інтеграторів місцевих центрів та керівників бюро правової допомоги щодо інформаційно-правового ресурсу, створення якого є результатом моніторингових спостережень фахівців Регіональних центрів у Полтавській, Сумській та Херсонській областях. Це проект в напрямку міжрегіональної співпраці, він підтриманий як директорами Регіональних центрів так і фахівцями Координаційного центру з надання правової допомоги. Працівник відділу моніторингу Регіонального центру акцентувала увагу представників місцевих центрів та бюро правової допомоги на правилах користування ресурсом.

«Використання даного ресурсу є важливим інструментом у роботі фахівців системи безоплатної правової допомоги, можливістю обмінятися кращими практиками та досвідом. Інформація, яка розміщується на інформаційно-правовому ресурсі є методичними матеріалами для забезпечення якісного проведення правопросвітницької діяльності, спрямована на економію та раціональне використання робочого часу та людського ресурсу працівників системи БПД», – додала Анжела Хоменко.

Створення даного інформаційно-правового ресурсу стало можливим завдяки укладеній24 жовтня 2018 року угоді про співпрацю та взаємодію за між Регіональними центрами з надання БВПД Полтавщини, Сумщини та Херсонщини. Метою Угоди є об’єднання зусиль підписантів для реалізації завдань, встановлених Законом України «Про безоплатну правову допомогу», спрямованих на: підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення (правопросвітництво); надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України; пошуку інноваційних форм в роботі щодо надання правових послуг (інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру).

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.