назад

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA гостює на Прикарпатті

1До 70-ї річниці прийняття Загальної Декларації з прав людини в.о.  директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук 1 грудня взяв участь у відкритті на Прикарпатті Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

 

2

3

На запрошення правозахисниці та партнера системи безоплатної правової допомоги, голови громадської організації «Молода Просвіта Прикарпаття» Євгенії Бардяк та виконавчого директора Благодійного Фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталії Козакевич  в  театрі кіно «Люм᾽єр» в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук виступив у якості експерта на XV Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини «Docudays UA».

4

Docudays UA ˗ це документальні фільми про реальні події та реальних людей. Людей з різних країни, які живуть в умовах та обставинах свого часу. Документальне кіно навчає критично мислити і бути солідарними з нужденними.

5

6

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочався з фільму про сучасне трудове рабство.

7

Стрічка угорських авторів «Жінка в полоні» розповідає про долю 52-літньої жінки, яка понад десяток років виконує важку роботу по господарству у своїх поневолювачів. Ті забрали документи і різними залякуваннями змусили підкоритися так, що в рабині й гадки не виникало покинути межі подвір’я-в’язниці.

8

9

Після перегляду відбулось обговорення теми звиконавчим директором Благодійного Фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталією Козакевич та запрошеним експертом, заслуженим юристом України, в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимиром Ковальчуком.

10

«Для того, аби допомогти ближньому в біді, достатньо просто бути людяним», ˗ так сказала Наталя Козакевич, співорганізаторка заходу.

Фільм «Жінка в полоні» про сучасні види рабства саме тому закінчився позитивно, що одна людина не залишилася байдужою до горя іншої. Але в житті часто буває навпаки. Навіть рідні заради наживи готові продавати в рабство своїх найближчих.

11

Що робити, аби вберегтися, і куди звертатися у складних ситуаціях, говорили запрошені експерти, серед яких і давній партнер громадської організації «Молода Просвіта Прикарпаття» Володимир Ковальчук, в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області. Він наголосив, що саме система безоплатної правової допомоги надає можливість громадянам захистити свої права.

12


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)