назад
21.09.17

Фіналізовано проект Стандартів якості з надання безоплатної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах

20.09.2017 proek standartiv 1Учора, 20 вересня, відбулася зустріч представників системи надання безоплатної правової допомоги в Україні та Національної асоціації адвокатів України (НААУ) з фіналізації проекту Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі (далі – Стандарти ЦАС). Проект Стандартів ЦАС рекомендовано для схвалення на засіданні Ради адвокатів України 22 вересня.

Нагадаємо, що листом Координаційного центру від 31.07.2017 № 7909/29/38-17 проект Стандартів ЦАС було направлено на погодження до НААУ. Проект був обговорений упродовж декількох зустрічей між представниками Координаційного центру та НААУ. Учора ж учасники зустрічі остаточно погодили текст та було прийнято рішення про рекомендування Раді адвокатів України його схвалити. Після схвалення Стандартів ЦАС Радою адвокатів України вони будуть затверджені наказом Міністерства юстиції України.

Участь в останній зустрічі взяли в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, очільниця Управління забезпечення якості правової допомоги Вікторія Мітько, а також директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Оксана Василяка. Від НААУ – голова Комітету з питань безоплатної правової допомоги Сергій Вилков, його заступниця Ганна Зосименко та член Комітету Михайло Антипенко, голова Секретаріату Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Віктор Вовнюк, Голова Ради адвокатів міста Києва Петро Рябенко та Керівник Секретаріату Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Вадим Красник.

20.09.2017 proek standartiv 3

Голова Комітету Національної асоціації адвокатів України з питань БПД Сергій Вилков висловив сподівання, що члени Ради адвокатів України підтримають розроблені стандарти та спільні напрацювання Координаційного центру та НААУ почнуть діяти на практиці.

Зазначимо, проект Стандартів ЦАС містить 4 розділи:

  • загальні стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД);
  • окремі стандарти якості надання БВПД на стадії досудового врегулювання цивільного/адміністративного спору;
  • окремі стандарти надання БВПД під час судового розгляду;
  • окремі стандарти здійснення представництва суб’єктів права на БВПД у кримінальному провадженні.

До Стандартів ЦАС включено такі додатки, як протокол узгодження правових питань щодо представництва за дорученням центру з надання БВПД, додаток щодо фіксації дій адвоката, акт прийому-передачі документів/речей (речових доказів), орієнтовний перелік матеріалів адвокатського досьє.

20.09.2017 proek standartiv 2


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube           Google Google+       тTwitter