назад

Флешмоб “Не гайте часу в чергах” Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області

2На виконання доручення Міністра юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги на Івано-Франківщині (в Івано-Франківську, Коломиї та Калуші) протягом 3-х днів (8-10 вересня) Регіональним центром з надання БВПД спільно з реєстраційною службою Головного територіального управління юстиції в області проведено правові флешмоби-«Акції вуличного інформування» під назвою «Не гайте часу в чергах!».

 

Громадянам за допомогою інформаційних буклетів розроблених спеціалістами Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД та реєстраційної служби ГТУЮ роз’яснювалися переваги онлайн-сервісів (можливість отримання інформації, довідок чи витягів),або яким чином можна скористатися послугами адвоката із системи БВПД.

1

Як зазначив Володимир Ковальчук, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області дана акція проводилась з метою інформування людей про місцеві центри, які надають безоплатну правову допомогу на території області та про порядок звернення до таких центрів. Також, Володимир Ковальчук надав статистичну інформацію про роботу місцевих центрів області. Зокрема за період липня–вересня 2015 року до центрів звернулися 330 клієнтів, з них 95 надано безоплатну допомогу адвоката. Іншим клієнтам надано правові консультації та роз’яснення щодо вирішення проблем з якими вони зверталися.

3

Додатково, В.Ковальчук повідомив про те, що Урядом внесено на розгляд Верховної Ради проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання». Даним законом буде розширено коло суб’єктів, які матимуть право на безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема це особи середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення; внутрішньо переміщені особи; громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб; особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

На закінчення акції Володимир Ковальчук надав вичерпні відповіді на всі запитання представників ЗМІ, яких було чимало під час проведення акції. А тим часом працівники Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД та реєстраційної служби головного територіального урпавління юстиції роздавали перехожим інформаційні буклети та надавали правові консультації і роз’яснення.