назад

12742053 449245621933066 5095315876444299575 n

Представник Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  з робочим візитом відвідує Кременецьку міську бібліотеку з метою формування правової освіченості громадян та поширення серед молоді інформації про безоплатну вторинну правову допомогу.

Так, 15 лютого 2016 року  в .о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевого центру  Ярослав Лис зустрівся із завідуючою Кременецької міської бібліотеки Іванною Трачук та працівниками закладу. В ході зустрічи присутні ознайомились із системою безоплатної вторинної правової допомоги та можливістю рівного доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Працівники дізналися, що за отриманням безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах можуть звернутися такі категорій громадян, як  малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші (ст.14 Закону Про безоплатну правову допомогу).

Іванна Трачук повідомила про багаторічну діяльність клубу правових знань ”Закон і Ти”, заснованого  міською бібліотекою спільно із Кременецьким професійним ліцеєм та про проведення працівниками бібліотеки правоосвітніх заходів в навчальних закладах міста.

В результаті зустрічі сторони домовилися  про партнерське проведення тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру на правову тематику у бібліотеці та навчальних закладах міста. Зокрема, 17 лютого заплановано спільну участь працівників центру та бібліотеки із студентами  Кременецького професійному ліцею.

12743945 449245615266400 5810510630869181531 nЗ метою налагодження подальшої співпраці та координації зусиль обох сторін по комплексному наданню безоплатної правової допомоги населенню, підписано меморандум про співпрацю.

Цього ж дня,  Ярослав  Лис взяв участь у нараді майстрів Кременецького професійного ліцею, яка проводилась старшим майстром Іриною  Скалій. З педагогічним колективом обговорилися  питання  щодо правових послуг,  категорій громадян, які можуть отримати безоплатну правову допомогу,  звернувшись до місцевого центру та ефективності захисту громадян адвокатами системи безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема, особливу увагу приділили  дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, безпритульним дітям, дітям, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї. Також, серед присутніх  поширені інформативні буклети про безоплатну вторинну правову допомогу.

Нагадаємо, що для отримання правової допомоги жителі  Тернопільщини можуть звертатися за телефонним номером 0-800-13-103, дзвінки на який є безкоштовними з усіх стаціонарних телефонів, а також до місцевих центрів: м. Тернопіль  вул. Шпитальна, 7, м. Кременець вул. Шевченка, 59А, м. Чортків вул. Шевченка, 54.