назад

Функціонування мобільних точок доступу до БПД – ефективний спосіб підвищення правової обізнаності громадян

gol

Фахівці Сарненського місцевого центру та бюро правової допомоги кожного дня проводять активне інформування громадян Рівненщини про можливості захисту їхніх прав.

Так, фахівці Сарненського місцевого центру відвідали Зарічненську селищну раду. В рамках візиту заступник начальника відділу інформації та консультацій Юлія Болкуневич консультувала місцевих жителів щодо питань спадкового права. 

1

Тим часом головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання БППД Аліна Харченко обговорила з працівниками селищної ради особливості правового регулювання земельних правовідносин та проінформувала про старт загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та залишила інформаційні буклети на правову тематику.

Тим часом керівник Володимирецького бюро правової допомоги Ірина Демидчик провела у Володимирецькому ВПУ №29 правову лекцію на тему «Набуття права власності на земельну ділянку в порядку безоплатної приватизації». Зокрема, фахівець роз’яснила порядок та етапи приватизації земельних ділянок, перелік державних органів та органів місцевого самоврядування, до компетенції яких належить вирішення даних питань тощо. Окрім того, студентам Володимирецького ВПУ №29 роздали інформаційні буклети на тему «Вимагають хабара за іспит чи навчання?» в рамках проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

2

Окрім того, в рамках співпраці центрів з надання БВПД та громадських приймалень народних депутатів Ірина Демидчик спільно з представником громадської приймальні народного депутата Василя Яніцького провели спільний прийом громадян. Найбільш актуальними для місцевих жителів виявилися питання з спадкового та земельного права, а також питання щодо соціального забезпечення, особливо щодо порядку оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та порядку компенсації за невикористанні кВ електроенергії, що надавалися громадянам за субсидією.

3

Тим часом зазначити, що керівник Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Швець провела виїзний прийом громадян у Соломіїській сільській раді. Зокрема, місцевих жителів цікавили питання прийняття спадщини, в складі якої є нерухоме майно, а також поділ майна подружжя. Окрім того, працівників сільської ради та місцевих жителів поінформували про реалізацію національного проекту «Я МАЮ ПРАВО!», спрямованого на покращення правової обізнаності громадян.

Також фахівці Дубровицького бюро правової допомоги долучилися до акції, організованої Дубровицькою районною бібліотекою, «Бібліотека під відкритим небом». Під час проведення заходу жителі міста та району мали можливість ознайомитися не тільки з літературою та періодикою, а також із інформаційними матеріалами системи безоплатної правової допомоги. Разом з тим громадянам розповіли, що в приміщенні районної бібліотеки можна не лише знайти і почитати цікаву літературу, а й отримати безоплатні юридичні консультації від юристів Дубровицького бюро правової допомоги.

Окрім того, керівник Березнівського бюро правової допомоги Юлія Пахальчук провела правову лекцію у Березнівському лісотехнічному коледжі. Під час заходу вона розповіла студентам про право громадян України, які досягли повноліття, безкоштовно отримати в приватну власність земельну ділянку та роз’яснила, як провести її державну реєстрацію. Окрім того, студенти отримали в рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» інформаційні буклети на правову тематику.

4

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.