назад
18.11.16

«Ген справедливості» у Сумах

SuR 2016 11 18 GEN 111118 листопада у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правої допомоги у Сумській області записували «Ген справедливості». Це спеціальна серія програм, яка присвячена різним питанням надання безоплатної правової допомоги в Україні та має на меті інформування суспільства щодо права на таку допомогу, важливих подій та ініціатив у сфері.

 

Перед зйомкою директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області провела коротку зустріч із питань діяльності параюристів у області.

Ведуча, українська письменниця, адвокат та правозахисниця Лариса ДЕНИСЕНКО спілкувалася із директором Регіонального центру із надання БВПД у Сумській області Оленою ДЕМЧЕНКО і начальником відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Оксаною КОВАЛЕНКО. На захід прибули і представники місцевих центрів – директор Конотопського МЦ Олександр МУХА і начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Конотопського МЦ Валентина ВОЛІК, директор  і начальник відділу правопросвітництва та  взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Сумського МЦ Валентина ТРОШЕЧКО та Наталія ШЕСТЕРНІНА відповідно.

SuR 2016 11 18 gen 2Під час запису ведуча спілкувалася із представниками центрів та людьми, яким надається БВПД.

Так, у лікарні одного із районних центрів, громадянці N, хворій на цукровий діабет, вкололи ліки, на які у неї виявилася алергія та почався абсцес. Поліція порушила кримінальну справу щодо халатності лікарів, проте, на думку жінки, її затягують. Нині прокуратура ознайомлюється із ходом ведення справи. Рупором її історії став «Ген справедливості»: «Це – ще одна надія, на те, що почують. Це буде стимулом для правоохоронців продовжити і прискорити розслідування. Сподіваюся, що люди почують і допоможуть».

Дізнатися її розповідь та історії інших людей можна на Громадському радіо, вже за тиждень.