назад

Гендерна рівність та домашнє насильство – тема засідання клубу «Право»

Засідання клубу «Право» відбулось 4 березня у Хмельницькому міському центрі зайнятості. З нагоди Міжнародного жіночого дня говорили про гендерну рівність та протидію домашньому насильству. Перед молоддю, що перебуває в пошуку роботи, виступили заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва та юрист ГО «Подільська правова ліга» Руслан Малий.

Юристка регіонального центру Олена Варфоломєєва пояснила аудиторії, як законодавство трактує термін «домашнє насильство», яке покарання передбачено кривдникам. За її словами, більшість потерпілих від цього виду насильства становлять саме жінки.

Крім того, представниця центру розповіла присутнім, хто може отримати безоплатну правову допомогу в центрах та бюро правової допомоги, які види юридичних послуг надає система БПД та куди слід звертатися по консультації.

Відтак обговорили тему гендерної рівності.

«Гендерна рівність передбачає, що жінки та чоловіки є рівними за правами, можливостями й уявленнями про них. Донині жінки гірше за чоловіків представлені у багатьох сферах, включаючи освіту, можливості на ринку праці, політику, платню за рівноцінну роботу (гендерний розрив в оплаті праці), а також потерпають від гендерного насильства (насильство проти жінок)», – зазначив юрист ГО «Подільська правова ліга» Руслан Малий.