назад

Гендерну рівність обговорювали представники Регіонального центру зі студентами

SuR 2017 02 14 gen 114 лютого Марина АНДРІЄНКО, головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області  взяла участь у інформаційно-просвітницькому заході на тему: «Правові аспекти гендерної рівності жінок в науці» для студентів – майбутніх фінансистів Української академії банківської справи (УАБС) у рамках Меморандуму про співпрацю Регіонального центру з приймальнею Української Гельсинської спілки з прав людини у м. Суми.

Учасники говорили про гендерні ролі та стереотипи, які заважають забезпеченню рівності між жінками та чоловіками. Студенти отримали можливість на прикладах викладацького складу УАБС подивитисяі кількість жінок та чоловіків з різними вченими ступенями.

SuR 2017 02 14 gen 2

 

Наприкінці заходу студенти та викладачі УАБС пройшли один із тестів, що мав на меті показати «правову температуру» навчального закладу та разом обговорили результати. Як зазначають у Гельсинській спілці, результати студентів та їх викладача дещо відрізнялися, отже вони по різному відчувають рівень забезпеченості своїх прав.

SuR 2017 02 14 gen 3

 

Нагадаємо, що сприяння досягненню рівності статей та забезпеченню прав жінок – це одна із восьми глобальних цілей розвитку тисячоліття ООН.

SuR 2017 02 14 gen 4

 

 

Марина АНДРІЄНКО розказала студентам про особливості функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги та навела список суб’єктів, яким надається така допомога: «Все необхідне Ви можете прочитати у ЗУ «Про безоплатну правову допомогу». Також за довідками Ви можете зателефонувати на «гарячу лінію» єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103, або звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській областіза адресою м. Суми, вул. Першотравнева, 29».

SuR 2017 02 14 gen 5