назад
18.06.18

Година адвокатської практики

06Актуальні питання вирішення цивільних справ обговорили в Голованівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги під час години адвокатської практики, 15 червня 2018 року.
Досвідом вирішення цивільних справ поділився адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Тимур Зятковський.
Ольга Рибак, директор місцевого центру зазначила: «у контексті розширення доступу до безоплатної правової допомоги та збільшення кількості клієнтів місцевого центру, виникає реальна необхідність покращення якості надання як первинної, так і вторинної правової допомоги. Тому зустрічі, з практикуючими адвокатами безоплатної правової допомоги, мають системний характер і покликані розширити юридичний кругозір фахівців місцевого центру та їхні знання».
Темою чергової зустрічі стали проблеми правового характеру з питань визнання особи недієздатною та призначення опікуна.
 
07
 
Під час заходу учасники розглянули звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги від громадянина Ф.  щодо визнання його брата недієздатним, призначення йому опікуна та в подальшому призначення йому пенсії по втраті годувальника.
На прикладі даного звернення фахівці місцевого центру моделювали подібні ситуації та розглядали різні варіанти вирішення питань даної категорії у межах правового поля.
Адвокат Тимур Зятковський звернув увагу фахівців центру, що 15 грудня 2017 року набули чинності зміни до Цивільного процесуального кодексу України, які змінили процедури визнання фізичної особи недієздатною.
Голованівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  знаходиться за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1. Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. Центральна, 62
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 103/7
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.