назад
26.02.18

Голопристанський місцевий центр: робочі зустрічі в рамках моніторингового візиту

220 та 22 лютого фахівець Регіонального центру Світлана Ребриста з моніторинговим візитом відвідала Голопристанський місцевий центр з надання БВПД. Візит мав комплексний характер: спостереження за діяльністю закладу, робочі зустрічі з партнерами, які надають безоплатну первинну правову допомогу, консультативно-методична допомога працівникам, обговорення робочих моментів з редактором районної газети, виїзне консультування громадян, які знаходяться в Голопристанському геріатричному пансіонаті, та правопросвітницька діяльність в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

Оскільки одним із питань, яке підпадало під моніторингове спостереження, була взаємодія з іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, то Світлана Ребриста разом з керівником Голопристанського місцевого центру Іриною Кебою та інтегратором Ольгою Боднар відвідали партнерів, з якими місцевий центр співпрацює на підставі укладених меморандумів.

1a

Під час робочої зустрічі з начальником відділу освіти, молоді та спорту Голопристанської РДА Лідією Чуприною фахівець з моніторингу розповіла про цикл правопросвітницьких вебінарів, які за рекомендацією Регіонального центру проводять місцеві центри та бюро правової допомоги в області. Зокрема, така форма співпраці закладів системи БПД та освітян вже налагоджена в Олешківському, Білозерському, Бериславському та Нововоронцовському районах.

За словами Світлани Ребристої, шкільні вебінари спрямовані на активізацію комплексних заходів щодо підвищення громадянської освіти, всебічний розвиток молоді, захист прав дітей, батьків, учителів під час освітнього процесу, попередження насильства в родині, булінгу в дитячому середовищі. Більш того, з 2018 року відповідно до змін, які внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», усіх дітей віднесено до категорії суб’єктів права на БВПД.

Слід сказати, що Ірина Кеба запропонувала керівнику відділу освіти укласти меморандум про співпрацю з Голопристанським місцевим центром, на що отримала від Лідії Миколаївни схвальну відповідь щодо готовності до співпраці та аргументацію, що правова освіта є обов’язковою для всіх дошкільних виховних, середніх освітніх, вищих навчальних закладів, навчальних установ підвищення кваліфікації і перепідготовки кадрів.

Дана робоча зустріч відбулась у дуже теплій і дружній атмосфері. Незважаючи на щільний графік роботи, Лідія Миколаївна не тільки приділила увагу нашим працівникам, виявивши зацікавленість у пропозиціях щодо проведення шкільних вебінарів, але й поділилася правовими проблемами, з якими стикаються освітяни. Вона запросила працівників місцевого центру відвідати 28 лютого семінар-нараду «Управлінські вектори освіти», в якій планується участь більш ніж 20 директорів шкіл Голопристанського району.

2Доброзичливо та гостинно зустрів наших працівників і Дмитро Коломієць – голова Голопристанської районної організації «Фонд розвитку Голопристанського району», депутат Голопристанської районної ради, помічник народного депутата України Федора Негоя.

Дмитро Васильович також надає громадянам первинну правову допомогу, тому з готовністю до співпраці сприйняв пропозицію щодо укладення відповідного меморандуму з Голопристанським місцевим центром. Він наголосив, що особливо велика кількість питань, з якими звертаються громадяни, є питання соціального забезпечення та земельного права. Його також зацікавили інформаційні буклети, які розробляються працівниками БПД, адже вони містять корисну та актуальну інформацію для людей.

Крім того, Світлана Ребриста та Ірина Кеба провели робочі зустрічі ще з шістьома керівниками, а саме:

3

начальником Голопристанського районного відділу з питань пробації Південного межрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Сергієм Риженком,

4

 

 

 

 

 

начальником Голопристанського міськрайонного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Херсонській області Мариною Матушевич,

5

 

 

спеціалістом із профорієнтування Голопристанського МЦЗ Іриною Федищевою,

 

6

 

 

 

 

начальником центру надання адміністративних послуг Голопристанської РДА Альбіною Альохіною,

7

 

 

 

юристом Голопристанського офісу Мережі правового розвитку Олексієм Квятковським

8

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

та начальником служби у справах дітей Голопристанської РДА Іриною Писарєвою.

В ході робочих зустрічей фахівці системи БПД обговорили питання подальшої співпраці, удосконалення роботи щодо перенаправлення клієнтів та підготовки для них інформаційних матеріалів системи БПД в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» для розповсюдження серед населення з правопросвітницькою метою.

Як пройшли інші заходи в рамках моніторингового візиту – читайте в наступній публікації.