назад
31.05.16

Голова Канадської асоціації юристів провів робочі зустрічі у вищих державних органах країни

13301436 1205806109459334 3121800541439917028 oСьогодні, 31 травня, у рамках підготовки ініціативи «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow) Голова Канадської асоціації юристів (Canadian Bar Association, CBA) Джон Хойлз провів низку зустрічей у вищих державних органах країни.

Нагадаємо, це перший візит Голови CBA до України. Учора він мав зустрічі із керівництвом та членами Асоціації правників, здійснив низку візитів до провідних юридичних фірм України. Сьогодні ж Джон Хойлз разом із українськими колегами – Президентом АПУ Денисом Бугаєм, членом Правління АПУ Артемом Стояновим, заступником Голови Ради адвокатів Одеської області Андрієм Костіним, головою правління ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторією Мітько та головою Наглядової Ради ГО Ігорем Свєтлічним, представниками проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Канадського бюро міжнародної освіти – директором проекту Ларисою Бізо та його менеджером Оксаною Кікоть – провели зустрічі із суддями  Верховного суду України та керівництвом Міністерства юстиції України.

«СВА та АПУ мають багато спільного», – такими словами голова СВА Джон Хойлз  розпочинав свої вітальні слова та пояснював мету візиту в Україну, яка полягає у налагодженні співпраці між професійними спільнотами адвокатів Канади та України.

2713

У Верховному Суді України (ВСУ) голова СВА Джон Хойлс знайомився з роботою вищого судового органу країни, висловлюючи захоплення готовністю українських юристів проводити  реформи  та брати активну участь в удосконаленні державного управління.  Від ВСУ участь у зустрічі взяли Тетяна Жайворонок, суддя судової палати у господарських справах, Юрій Галаєвський, заступник керівника апарату, Ірина Берестова, начальник правового управління ВСУ та інші.

13301436 1205806109459334 3121800541439917028 o

Президент АПУ Денис Бугай, користуючись нагодою, подякував представникам ВСУ за тривалу та плідну роботу. «Ми високо цінимо співпрацю з Верховним Судом України, зокрема, відкритість та  готовність до діалогу. Судді ВСУ беруть активну участь у заходах Асоціації правників України у якості доповідачів не лише в Києві, але й в інших регіонах країни», – зазначив  він. Денис Бугай представив ініціативу «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow), яка буде впроваджуватись в Україні Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з АПУ та ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу». Ініціатива передбачає проведення професійної підготовки  адвокатів з різних регіонів крани з метою розвитку так званих “soft skills” – лідерських якостей, формування навичок проектної роботи та менеджменту, розвитку комунікаційних здібностей, ведення переговорів тощо.

13323245 1205806196125992 7371253011533721016 o

«Від того, наскільки якісно складе адвокат справу, залежить і якість правосуддя. Тому ця ініціатива є надзвичайно корисною не лише для адвокатів, але й для суспільства в цілому», – прокоментувала суддя Тетяна Жайворонок, висловлюючи свою підтримку ініціативі.

Голова Правління ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько розповіла про об’єднання, його цілі та мету діяльності узагалі та в рамках ініціативи «Адвокат майбутнього» зокрема. За її словами, це підвищення кваліфікації адвокатів, які надають БПД; підвищення правової спроможності громадян; виховання поваги до закону та провосуддя. Вона розповіла про те, що сьогодні ГО разом із Координаційним центром з надання правової допомоги запропонували адвокатам систему підвищення кваліфікації з питань матеріального та процесуального права.

2717

«Сьогодні держава поводить низку реформ у сфері правосуддя, зокрема, реформу прокуратури та судову реформу. У цей час адвокати повинні стати «агентами змін» цих реформ, які допоможуть міняти світогляд громадян і їх відношення до закону, виховувати правову культуру та відповідальність», – зазначила Вікторія Мітько. На її погляд, проект «Адвокат майбутнього» надасть правникам можливість стати цими агентами змін – через здобуття ними таких навичок,  як комунікація із клієнтами, налагодження ефективної комунікації з іншими учасниками судочинства (прокурори та судді), лідерство, ефективне керування часом (тайм-менеджмент), медіація тощо.

У Мін’юсті Джон Хойлз зустрівся із Міністром юстиції Павлом Петренком, його заступником Гією Гецадзе та першим заступником директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирославом Лаврінком.

Павло Петренко розповів очільнику CBA про основні реформи, які наразі проводить міністерство, та пріоритетні напрями роботи у рамках впроваджуваних реформ.

 DSC0226

За словами Павла Петренка, одним з найуспішніших прикладів реформ в Україні є побудова та розвиток системи безоплатної правової допомоги. «Розвиток системи безоплатної правової допомоги – один з наших першочергових пріоритетів, оскільки вона напряму сприяє захисту прав та свобод наших громадян», – наголосив Міністр. Павло Петренко наголосив на незалежності системи БПД, не зважаючи на те, що вона знаходиться у сфері управління Мін’юсту.

image2

Також цього дня голова СВА провів зустріч із заступником глави Адміністрації Президента України Олексієм Філатовим.

Місія канадських експертів у рамках підготовки ініціативи «Адвокат майбутнього» продовжується. Нагадаємо, завтра о 10.00 год і ІА «ЛігаБізнесІнформ» відбудеться прес-конференція, присвячена її запуску.

13305212 1205806632792615 8816521719919225940 o

 DSC0218

13320620 1205806509459294 3854907446739111005 o

Візит канадських експертів організовано за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”.

ДОВІДКОВО

Ініціатива «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow) буде реалізовуватися за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Урядом Канади. Ініціатива «Адвокат майбутнього» передбачає співпрацю між Канадським бюро міжнародної освіти, Асоціацією правників України (АПУ), ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» за експертної підтримки Канадської асоціації юристів (CBA) з метою розробки та реалізації програми професійної підготовки адвокатів, спрямованої на розвиток навичок з надання правової допомоги й адвокації для підтримки довгострокового розвитку професійної юридичної спільноти, правової допомоги та реформ у сфері правосуддя в Україні.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube    Google Google+  тTwitter