назад
31.08.17

Голованівський місцевий центр з надання БВПД продовжує роботу мобільних точок доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги

01Фахівці Голованівського місцевого центру з надання БВПД та підпорядкованих йому бюро правової допомоги, на виконання доручення Міністра юстиції України від 09.08.2017 №102/1/48-17, продовжують організовувати та забезпечувати роботу мобільних точок доступу громадян до безоплатної правової допомоги.
Нагадаємо, що роботу мобільних точок доступу громадян до безоплатної правової допомоги організовано з метою забезпечення захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги.
02
Мобільні точки доступу працюють, зокрема, в населених пунктах, жителі яких займаються виробництвом, переробкою та збутом сільськогосподарської продукції.
03
Звертаючись до фахівців системи БПД, громадяни  мають змогу отримати правові консультації та роз’яснення з питань землекористування та інформацію про те, як не стати жертвою рейдерського захоплення землі.
У мобільних точках доступу працюють фахівці системи БПД, представники ГТУЮ в Кіровоградській області та органів місцевого самоврядування.
04
Під час виїзду мобільних точок доступу до населених пунктів організовується робота не лише з прийому громадян та надання консультацій. Паралельно проходить ряд правопросвітницьких заходів, робочих зустрічей, вуличне інформування населення, виступи в трудових колективах, а також   проводиться інформаційно-роз’яснювальна компанія у ЗМІ та на сайтах партнерів з питань захисту прав громадян України на землю.
05
У межах юрисдикції Голованівського місцевого центру  мобільні точки доступу працювали в Голованівському районі (с. Свірневе), Маловисківському районі (с. Велика Виска та м. Мала Виска), Вільшанському районі (с. Добре та смт. Вільшанка), Добровеликівському районі  (смт  Добровеличківка   та с. Дружелюбівка).
У серпні 2017  року, за період роботи  мобільних точок доступу  звернулося понад 100 громадян, які потребували роз’яснень у сфері землекористування та інших правових питань.
Нагадуємо,  що у вересні 2017 року будуть діяти мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги у населених пунктах:
13.09.2017 року – с. Йосипівна Благовіщенського району та м. Благовіщенське;
21.09.2017 року – с. Рівне Новоукраїнського району та м. Новоукраїнка.
За додатковими роз’ясненнями та інформацією можна звернутись до Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1, тел. (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. Центральна, 62
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 103/7
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.