назад
02.09.16

Гостинно відчиняються двері бюро правової допомоги

1 вересня – день народження Тростянецького та Великописарівського бюро правової допомоги.

У приміщенні бюро, що знаходиться за адресою м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4, зібралося чимало гостей, серед яких були: голова Тростянецької районної державної адміністрації Дмитро Назаренко, голова Тростянецької районної ради Андрій Корж, міський голова Юрій Бова, депутат Сумської обласної ради Олександр Линник, директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир, начальник відділу правової інформації та консультацій Микола Кравченко, інтегратор Марина Лапоног, представники громадських організацій та журналісти.

Із вітальним словом виступила Тамара Козир: «Особливо хвилюючим цей день є для тих, хто тільки розпочинає свою діяльність у системі безоплатної правової допомоги. Мої щирі привітання та подяка всім, хто сприяв відкриттю бюро. Бажаю наснаги, наполегливості та процвітання». Вона представила начальника Тростянецького бюро правової допомоги Бориса Козловського та головного спеціаліста Вячеслава Тютюнника.

Зі слів Миколи Кравченка, бюро є відділом місцевого центру і створено насамперед для виконання функцій правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги (БПД). Також вони дозволять сформувати пул кваліфікованих штатних юристів центрів. Такі юристи необхідні для представництва інтересів малолітніх чи неповнолітніх осіб; осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена. Також вони потрібні для представництва інших суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу (БВПД) у трудових спорах та спорах щодо захисту соціальних прав.

Юристи Тростянецького бюро правової допомоги повідомили присутнім, що громадяни,які потребують безоплатної вторинної правової допомоги, можуть звернутися до Тростянецького, Великописарівського та Лебединського бюро, а також до Охтирського місцевого центру, що посилить правовові можливості громадян.

Від міської влади надійшла ініціатива щодо спільних поїздок з мобільними офісами у віддалені куточки району для надання консультацій та роз’яснень. Голова районної державної адміністрації відмітив: «Це новий етап у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги громадянам. Жителі районів зможуть отримати безоплатні правничі послуги у бюро правової допомоги».

Цього ж дня відбулося відкриття Великописарівського бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою смт. Велика Писарівка, вул Ярослава Мудрого, 1.