назад

Готуємося до відкриття контактного центру

IMG 349910 липня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко провела робочу нараду. В процесі обговорень керівники відділів центру звітували про хід виконання контрольних завдань та обговорили план роботи на тиждень.

Як зазначила Олена Демченко, директор регіонального центру, наступний тиждень буде знаковим для юридичної спільноти  Сумщини. З офіційним візитом, мета якого – відкриття контактного центру, 18 липня завітають Міністр юстиції України Павло Петренко та в. о. Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Олексій Бонюк.

IMG 3503

На цей час робота контактного центру здійснюється у тестовому режимі, але за період з початку роботи – з 21 квітня по 9 липня 2017 року на лінію контактного центру надійшло 4227 дзвінків. Із приводу консультацій та роз’яснень з правових питань звернулося 3482 клієнти, за роз’ясненням порядку звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування – 162. Цікавилися контактними даними місцевих центрів, бюро правової допомоги, що розташовані по усій Україні – 255 клієнтів. Ще 328 дзвінків було розірвано у зв’язку з технічними проблемами. У трійці найбільш запитуваних категорій – інші правові питання, соціальні, сімейні. Серед областей були активними мешканці Київської – 19% від загальної кількості наданих відповідей, Дніпропетровська – 12%, Донецька – 8%.

IMG 3504

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Наталія Поставська зазначила, що незважаючи на погіршення в області демографічної ситуації, у ІІ кварталі 2017 року до 4 місцевих центрів Сумщини за правовою допомогою звернулося 3457 осіб, що більше у 2,2 рази, проти аналогічного періоду 2016 року. Як і в аналогічному звітному періоді минулого року, найбільша частка за джерелом отримання інформації про роботу місцевих центрів громадянами – це рекомендація іншої особи – 1870. Другу позицію займає інформування громадян про діяльність систему БВПД через органи державної влади – 520, третє місце займає преса – 339.

IMG 3502

«Збільшення показника – є свідченням зростання довіри населення до системи БВПД, якості надання її працівниками правових послуг, проведенням активної правопросвітницької діяльності серед широких верств населення, дієвій співпраці з державними органами влади на місцях», – зазначила Наталія Поставська.   

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103

Джерело: http://sumy.legalaid.gov.ua/ua/pres-tsentr/novyny/shchotyzhneva-robocha-narada-proishla-u-rehionalnomu-tsentri