назад

Говоримо про наболіле з жителями Заставнівського району

{loadposition slides12} 

Мешканці Заставнівського району майже півроку не можуть отримати субсидії на тверде паливо.

12 жовтня 2017 року фахівці системи безоплатної правової допомоги відвідали село Брідок Заставнівського району. Жителі села залюбки спілкувались і розповіли про наболіле начальнику Заставнівського бюро правової допомоги Василю Данищуку та заступнику начальника відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлії Сергієнко. Найперше поскаржились, що майже півроку не можуть отримати субсидію на тверде паливо, хоча всі документи для цього вже оформили.

«Жителі села звертаються у сільську раду, скаржаться, але ми пояснюємо, це не від нас залежить. Суми нарахованих субсидій є, але немає готівки, – каже працівниця Брідоцької сільської ради Ярослава Миронюк. – Село Брідок негазифіковане, більшість людей користується дровами, тому селяни дуже розраховують на цю субсидію, та поки гроші не надійшли і коли надійдуть – невідомо».

«Раджу вам та вашим односельчанам, яким затримують виплату субсидій, звернутись до голови сільської ради. Щоб він на основі ваших заяв, як представник села посприяв у подальшому вирішенні цього питання. Бо звідки в столиці будуть знати про проблеми на місцях, якщо не буде таких звернень», – порадив начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук жителям села Брідок.

У Департаменті соціального захисту населення в Чернівецькій області підтверджують, буковинці вже кілька місяців, як мали отримати субсидію на тверде паливо.

«Всі необхідні розрахунки наші працівники провели. Єдина причина, чому відбувається така затримка – кошти не надійшли з державного бюджету. Ми вже написали звернення на Кабінет міністрів України. Очікуємо, що якнайшвидше це питання вирішиться і кошти надійдуть», – каже заступник директора Департаменту соціального захисту населення в Чернівецькій області Юрій Півень.

Загалом у селі Брідок фахівці системи безоплатної правової допомоги спілкувались з працівниками сільської ради, фельдшерсько-акушерського пункту, з людьми похилого віку за місцем їх проживання. Вони надавали фахові правові консультації, відповідали на запитання, які задавали жителі села, роздавали інформаційні листівки. Завдяки такій зустрічі селяни більше дізнались, що таке безоплатна правова допомога і як можна її отримати.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).