назад

Говоримо з неповнолітніми про відповідальність за скоєння правопорушень

2017 10 25R118 жовтня 2017 року головний спеціаліст Сторожинецького бюро правової допомоги Габріела Іринич провела для учнів Ропчанського навчально-виховного комплексу тематичний семінар-презентацію на тему: «Правопорушення та юридична відповідальність неповнолітніх».

Що варто робити, а чого – ні: потрібно добре зважити. Бо відповідати за вчинене, деколи доводиться не дітям, а їхнім батькам. Зокрема, під час семінару обговорили питання застосування до неповнолітніх осіб заходів державного примусу за вчинення ними правопорушень; особливості притягнення їх до відповідальності за вчинення діянь, які містять ознаки адміністративного чи кримінального правопорушення; способи захисту таких осіб у адміністративному та кримінальному процесі та інше.

2017 10 25R2Також учні отримали безоплатні правові консультації від фахівця системи безоплатної правової допомоги. Крім того, учням розповіли, що надалі вони можуть звертатись за допомогою до Сторожинецького бюро правової допомоги. Подібні заходи, які дозволяють школярам більше дізнатись про свої права, відбуватимуться й надалі – про це домовилися фахівці бюро правової допомоги з керівництвом навчального закладу.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Сторожинецького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6 а, тел. (03735) 2-28-99.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).