назад

Гра, як спосіб вивчення прав людини

 Чи можуть ігри бути серйозними та як за їх допомогою можна навчатися? З чим у людей асоціюється термін «геймофікація»? Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповідають про права людини, використовуючи гру «Правова монополія».

Вперше у цю гру на Вижниччині спробували грати діти. Для них фахівці системи безоплатної правової допомоги розробили питання правового характеру на основі казок.

Молоді люди, граючи у «Правову монополію», розв’язують юридичні задачі, з якими кожен із них може зіштовхнутися у повсякденному житті. Обговорюючи завдання, учасники діляться власними думками та особистим досвідом щодо його вирішення, а також дізнаються від модераторів заходу про правові аспекти розв’язання поставленої задачі.

До прикладу, члени клубу для молоді, що діє при Вижницькій районній філії Чернівецького обласного центру зайнятості, які стали учасниками гри «Правова монополія», дізналися: як зареєструвати підприємницьку діяльність фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років; чи замінять їм товар, якщо він виявився несправним; чи може дитина у віці чотирнадцяти років подати заяву про зміну прізвища.