назад

Graemo y profesii oburaemo maubytne 2В наш час, коли людина проводить майже усе своє життя на роботі, дуже важливо аби обрана професія була не лише просто джерелом доходу, а ще й частиною власного щастя та внутрішньої гармонії. Ось чому вкрай важливо просвітити молодь про майбутнє працевлаштування та зробити все можливе, аби обрана ними професія стала невід’ємною частиною їх життя та добробуту.

Саме тому у рамках проведення Дня профорієнтації в закладах освіти інтернатного типу та з метою зорієнтувати молодь вдало обрати майбутній професійний шлях фахівці Бердянського міськрайонного центру зайнятості спільно з Бердянським місцевим центром з надання безоплатної воринної правової допомоги та військовослужбовцями Державної прикордонної служби України завітали до Комунального закладу «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Запорізької області.

Провідний фахівець з профорієнтації центру зайнятості Ольга Корнієнко мала честь урочисто відкрити захід, представити учасників та презентувати програму семінару. Graemo y profesii oburaemo maubytne 1

Дуже важливо правильно обрати своє професійне майбутнє. Ви ще не почали доросле життя, але вже потрібно замислюватись про свою подальшу долю та кар’єру. Ваше ремесло повинно приносити лише задоволення, адже ви працюєте в першу чергу для себе,  – наголосила фахівчиня.

Начальник відділення з добору прикордонної служби Олена Тітова розповіла про потребу держави в майбутніх захисниках, презентувала привілеї та умови, які чекають намолодь, якщо вона оберє кар’єру військовослужбовця.

Далі продовжила начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Донцова. Спеціаліст зазначила:

Нажаль, у своєму житті ви можете зіштовхнутися з недоброчесними працедавцями, які будуть порушувати ваші трудові права або  експлуатувати вас. Саме тому знання трудового законодавства – це не лише справа юристів, а й ваша, – зазначила спеціаліст.

Вікторія Донцова приділила увагу моментам, на які слід звертати увагу при працевлаштуванні, починаючи зі співбесіди, виплати заробітної плати, закінчуючи видами відпусток та розторгненням трудового договору.

Graemo y profesii oburaemo maubytne 3На завершення заходу провідним фахівцем з профорієнтації Юлією Костенко був проведений інтерактивний захід у форматі брейн-брингу, де діти могли показати отримані знання, лідерські, організаторські здібності, уміння працювати в команді. Змагання проходили в дружній атмосфері, учні підтримували та допомагали один одному, але дух суперництва все ж таки був присутній. По завершенню гри не було переможців та переможених, підлітки зіграли в нічию, але це й не важливо, адже метою було закріпити знання, отримати нові та визначитись з власним майбутнім. Наприкінці змагання Юлія Костенко нагородила учасників грамотами та корисними подарунками.

Нагадуємо, отримати правові консультації та роз’яснення можна:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/8,  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  ел.адреса:   berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua

А також за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).